Vijf Pilootprojecten Wonen gekozen

  • 30 september 2013

Recent werd door een vakkundige jury de vijf Pilootprojecten Wonen geselecteerd uit 19 inzendingen, die volgden op de oproep die minister Freya Van den Bossche, de Afdeling Woonbeleid, de VMSW en Thuis in de Stad in samenwerking met Vlaams Bouwmeester in april lanceerden om vijf trendsettende pilootprojecten van gemengde woonomgevingen tot stand te brengen.

De vijf gekozen initiatiefnemers, zowel publieke als private opdrachtgevers, zullen nu hun project verder uitwerken onder intensieve begeleiding van een projectregisseur en een expert. Elk Pilootproject werd ook toegewezen aan een ontwerpteam dat de komende maanden een masterplan uitwerkt. Het resultaat van hun onderzoek zal in het voorjaar van 2014 bekend worden gemaakt.

De vijf geselecteerde projecten en teams: 

  • Samenlevingsopbouw vzw Gent ism Stad Gent, AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent en REScoop vzw zullen samen met OSO (Artesis Hogeschool Antwerpen), Cluster, Bulk Architecten en Collectief Noord werken aan het Pilootproject Kop van Meulestede te Gent.
  • De Ark VVSO ism OCMW Turnhout, bvba Bergbeemden, stad Turnhout zullen met "(s)(S)pe(c)(k)ulati(es)(on)(s)(en). (r)(R)(e)(é)fle(ct)(x)i(e)(on)(s)(en)" werken aan het Pilootproject Schorvoort Morgen te Turnhout.
  • AG-Vespa zal met OFFICE KGDV Architects, 3E, Bureau Bas Smets werken op het Pilootproject Ter Hoogte in Wilrijk.
  • De Ideale Woning zal met TV Dierendonckblancke, L.U.S.T. , Haerynck Vanmeirhaeghe Architecten werken aan het Pilootproject Nieuw Hemiksem te Hemiksem
  • Matexi nv & SUID ism gemeente Beveren-Waas en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting zullen met Bovenbouw Architectuur, Labo S en Labo A van de UGent werken aan het Pilootproject Middenheide te Beveren.