Uitreiking Slim in de Stad-prijs 2017

Op maandag 5 maart 2018 vond de uitreiking van de Slim in de stad-prijs plaats in het gloednieuwe Herman Teirlinckgebouw te Brussel.

Programma :

12u-13u

Onthaal (lichte middaglunch)

13u-13u15

Welkomstwoord Jeroen Windey, Administrateur-generaal bij het Agentschap Binnenlands Bestuur

13u15 – 14u

Keynotespreker Mika Rantakokko: Hij is voor de stad Oulu in Finland coördinator voor het Europese partnerschap ‘Digital transition’ in het kader van de EU urban agenda. Hiervoor was hij chief operating officer voor de Six Cities Strategy (6 Aika), in het bijzonder voor City business’, een open innovatie platform van 6 Finse steden.

Mika Rantakokko licht toe hoe Finland en haar steden omgaan met de digitale transitie.

14u-15u15

Panelgesprek over technologische ontwikkelingen, hoe deze kunnen helpen om stedelijke uitdagingen aan te pakken en hoe je hier als overheid moet mee omgaan met dr. Rogier De Langhe, Prof. dr. Pieter Ballon, Barbara Van Den Haute, Mieke Van Cauwenberghe en Kris Lemkens

Dr. Rogier De Langhe: hij is economie- en wetenschapsfilosoof aan de UGent rond o.a. blockchain, IoT, … en de veranderende rol van de overheid. Daarnaast is hij ook medeorganisator van de Assembly of the Commons in Gent.

Prof. dr. Pieter Ballon: hij coördineert het Smart Flanders programma, is auteur van de boeken ‘Smart cities’ en ‘Humane stad’ en is hoofd van de onderzoeksgroep Media, Markt en Innovatie binnen IMEC- SMIT - VUB. 

Barbara Van Den Haute: zij is administrateur-generaal bij het Agentschap Informatie Vlaanderen dat Vlaamse en lokale besturen ondersteunt in de transformatie tot een datagedreven overheid en zit in die rol ook het Vlaams Stuurorgaan voor Informatie- en ICT beleid voor. 

Mieke Van Cauwenberghe: zij is Manager Slimme Stad & Innovatie bij de stad Mechelen.

Kris Lemkens: hij is technologiemanager bij de stad Genk.

15u15-15u30
 

Voorzitter, Geert Mareels, licht de ingediende concepten toe.
Vlaams minister Liesbeth Homans reikt de Slim in de Stad-prijs 2017 uit.

15u30-16u10

Toelichting van de winnende concepten

16u10-17u15

Receptie in de binnentuin

 

 
Meer info