Oproep 'Veerkrachtige steden na corona'

  • 18 maart 2021

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers lanceert de oproep ‘Veerkrachtige steden na corona’. Deze oproep kadert in het Relanceplan Vlaamse Veerkracht van de Vlaamse regering. De hoofdfocus ligt op grootschalige investeringsprojecten. Hiervoor wordt 20 miljoen euro ter beschikking gesteld.

Deze oproep appelleert aan de veerkracht van de Vlaamse steden om zich in en na de periode van de coronapandemie verder te ontwikkelen en te herdenken tot groeipolen van innovatie, diversiteit, ontmoeting en welvaart, met een verbeterde mobiliteit, met meer kwalitatieve publieke en private ruimte, met een verbeterde woonkwaliteit en met bovenal ook een versterkt economisch weefsel. Met deze oproep wil Vlaams minister Somers de steden financieel ondersteunen en bijdragen aan het (versneld) uitrollen van investeringsprojecten in die stadsdelen, wijken, centra, of buurten, waar die investeringen het meest nodig zijn. Corona heeft op bovengenoemde plaatsen de uitdagingen meer zichtbaar gemaakt, maar corona biedt er ook nieuwe kansen. Vlaams minister Somers nodigt de steden uit tot het indienen van projectsubsidieaanvragen voor de uitbouw van nieuwe werkingen die vanuit een geïntegreerde aanpak inzetten op vernieuwing en innovatie binnen de (1) sociale, (2) de fysieke en (3) de economische dimensie van een bepaalde stadsdeel, wijk of buurt.

De dertien centrumsteden, de eenentwintig provinciale steden en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel kunnen een aanvraag indienen.

Deze oproep loopt tot 24 juni 2021.

docx bestandPersmededeling veerkrachtige steden 2021.03.18 (21 kB)