Nieuwe Gemeente-Stadsmonitor op komst!

  • 11 juni 2020

Daarom lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur vanaf 9 september de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in alle Vlaamse gemeenten. In samenwerking met Statistiek Vlaanderen bevraagt ABB bijna 400.000 burgers van 17 tot 85 jaar. Het Agentschap zal peilen naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van inwoners over lokale beleidsthema’s.

De Gemeente-Stadsmonitor bevat meer dan 200 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld door middel van de driejaarlijkse burgerbevraging. Deze indicatoren geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van hun gemeente of stad.

 Het Agentschap Binnenlands Bestuur zal de resultaten van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor, waaronder de ruim 100 survey-indicatoren, in juni 2021 aanbieden op de vernieuwde website van de Gemeente-Stadsmonitor.

 

Heb je intussen nog vragen of ben je op zoek naar resultaten van de vorige bevraging? Dan kan je terecht op de huidige website van de Gemeente-Stadsmonitor, of je kan mailen naar gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be.