Mobiel 21 wint de Kind in de Stad-prijs met 'GOK op de fietsbus'

  • 4 februari 2014

Tijdens de trefdag Kind in de Stad van 4 februari in de Bijloke Gent verkozen kinderen en jongeren van de Henri D'Haeseschool, de Kunsthumaniora en de Sudburyschool Mobiel 21 als winnaar van de Kind in de Stad-prijs. De winnaar ontving van Vlaams minister Van den Bossche een workshop 'Maak van het leven een speeltuin'.

Over GOK op de fietsbus! – Mobiel21 vzw

Geef elk kind de kans om te fietsen. Fietsen in het drukke stadsverkeer is niet altijd eenvoudig voor kinderen en vaak uitgesloten voor kinderen met een beperking. Een stad biedt een waaier van mogelijkheden voor leermomenten en klasuitstappen die vaak onbenut blijven door te verre wandelafstanden of gebrek aan goede verbindingen met het openbaar vervoer. De fietsbus is een waardig alternatief voor gelijke mobiliteitskansen en een leefbare schoolomgeving.

www.mobiel21.be

De jury over GOK op de fietsbus

De jury verkoos Mobiel 21 als winnaar voor de Kind in de Stad-prijs omdat het 'mega gezellig en mooi is. Het project is behulpzaam voor kinderen en zorgt ervoor dat je samen met je vrienden en groep leuke dingen kan doen'. Een jurylid vermeldde: 'il wil ook zo'n fiets'.