Congres Smart City Next

  • 6 september 2021

Samenleving van de Toekomst

Een duurzaam herstel na de crisis: economisch sterk, maar ook duurzaam, leerfbaar en inclusief

27 & 28 september 2021 - Energiehuis Dordrecht

Na een uitdagende en onzekere COVID-19 periode ligt de focus nu op een duurzaam economisch herstel.

Maatschappelijke opgaven zoals duurzame verstedelijking, klimaatadaptatie, de energie- en mobiliteitstransitie staan centraal. Hoe kunnen we dit aanpakken en een economisch sterke, inclusieve en toekomstbestendige samenleving creëren?

Een integrale aanpak, waarbij innovatieve digitale oplossingen een grote rol spelen, is noodzakelijk. Tijdens het congres staat inzicht in deze nieuwe fase van de slimme stad centraal.

Op maandag 27 september neemt dagvoorzitter Sofie van den Enk de deelnemers mee door een programma vol interessante topsprekers, innovatie labs, verdiepingssessies en netwerkmogelijkheden. Hoe kunnen we samen innoveren om kansen te benutten?

Op dinsdag 28 september zijn diverse excursies met concrete voorbeelden gepland.

Gemeente Dordrecht en Provincie Zuid-Holland zijn dit jaar de trotse gastheren. De focus ligt op ontmoeten en het delen van ervaringen. Aan de congresgangersworden twee waardevolle dagen aangeboden zodat iedereen naar huis gaat met nieuwe ideeën en handvatten voor de eigen praktijk!

Meer informatie over het programma en sprekers.

 

Aanbod voor Vlaamse steden en gemeenten

Vlaamse steden en gemeenten ontvangen één gratis gastenkaart voor deelname aan het congres. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, dan kun je je inschrijven via deze link of je kunt op de inschrijfpagina gebruik maken van de kortingscode Vlaanderen.