Nieuws

  • 27 augustus 2018
Here you are dakterras

You are Here

Het tweede deel van ‘U Bent Hier’ loopt van 15.09.2018 tot 11.11.2018. ‘YOU ARE HERE’ is een tentoonstelling, een gedeelde werkruimte en een programma over stedelijk debat dat aansluit bij de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2018+2020 – The Missing Link.
Art2work
  • 12 juli 2018

Art2work: nieuwe kansen voor kansarme/rijke jongvolwassenen

De strijd tegen de jeugdwerkloosheid in Brussel is de grootste maatschappelijke uitdaging waarmee de hoofdstad van Vlaanderen wordt geconfronteerd. De werking en partnerships van Art2Work kunnen de aanzet zijn voor een nieuwe en creatieve dynamiek in deze strijd.
transitie patronen van opbouw en afbraak in vijf domeinen
  • 9 juli 2018

Transitie naar duurzame samenlevingen versnellen

Sociologen die zich interesseren voor technologie, het is een minderheid. Een vreemde vaststelling want de technologische impact op de mens wordt steeds groter.
sociale infrastuctuur
  • 13 juni 2018

Minister Homans lanceert oproep 2018 voor investeringen in sociale infrastructuur.

Na een eerste succesvolle subsidie-oproep in 2017  voor ‘Investeringen in sociale Infrastructuur’ voor een totaal subsidiebedrag van 3.033.000 euro organiseert Vlaams Minister Homans ook in 2018 een subsidie-oproep ‘Investeringen in sociale Infrastructuur’.
voetbal
  • 12 juli 2018

Voetbal en het Smart City-concept

Het WK voetbal en smart cities, meer verbanden met elkaar dan je zou denken.
peerby
  • 5 juli 2018

Slimmere steden en gemeenten door toename apps

Meer dan een kwarteeuw geleden scheurde het IJzeren Gordijn. Dat opende een groot deel van ‘Mitteleuropa’, en zoals veel westerlingen trokken we naar het nogal mythische Praag. Het lijkt gisteren, maar toen was een telefoon voor de meesten nog een zwaar ding met een draad aan.
Lotus
  • 1 juni 2018

De Lotus: interdisciplinariteit en kruisbestuiving tussen kunst en technologie in de publieke ruimte

Hoe kan technologie een meerwaarde betekenen voor de stad en samenleving?
het Digitale Fort, Issy-les-Moulineaux
  • 9 juli 2018

Frans smart city project: het Digitale Fort, Issy-les-Moulineaux

De voorstad Issy-les-Moulineaux is gelegen langs de Seine, op minder dan 10 km van het centrum van Parijs. Het telt ongeveer 66.000 inwoners. Deze voorstad onderging sinds de jaren tachtig een belangrijke metamorfose.
Slim in de Stad Smart Flanders
  • 13 juni 2018

Projectoproep 'Slim in de Stad' 2018

De projectoproep ‘Slim in de stad’ is de opvolger van de Slim in de stad-prijs. Omdat zowel het uitdenken van een slim concept als een slimme uitvoering belangrijk zijn, beslist Vlaams minister Homans om in 2018 de ‘Slim in de stad’-prijs om te vormen.
Scheldekaaien
  • 1 juni 2018

Zie ik de lichtjes van de Schelde(kaaien)...

Voor Antwerpenaren zijn de Scheldekaaien de mooiste parking van West-Europa. Voor de neutrale waarnemer, zonder de Antwerpse zin voor overdrijving, een banale parkeerstrook waar je blij mag zijn als  je je auto er droog kan terugvinden.
twitter thuis in de stad slideshare thuis in de stad flipboard thuis in de stad YouTube thuis in de stad