Lancering gemeente- en stadsmonitor en publicatie stadsmonitor 2017

  • 26 maart 2018

Het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen lanceerden op 19 maart de gemeente- en stadsmonitor. Voor de 13 centrumsteden is het de zesde editie. Een 200-tal indicatoren meten de leefkwaliteit en de duurzame ontwikkeling van de steden. Voor de overige 295 Vlaamse gemeenten is het een primeur. Een gloednieuwe omgevingsscanner brengt in elke gemeente de maatschappelijke ontwikkelingen in beeld.

Je kan de stadsmonitor 2017 in zijn geheel (pdf, e-book en iBooks) of per hoofdstuk (pdf) bekijken. Telkens vind je per indicator een tabel en een grafiek, vergezeld van een toelichting. Daarnaast is er ook een bijlage met GIS-kaarten op stadsniveau (pdf) beschikbaar.

Op de website kan je een rapport op maat samenstellen en een gemeente of centrumstad vergelijken met andere gemeenten of buurgemeenten. Er zijn ook hapklare rapporten ter beschikking voor alle  308 gemeenten. Tenslotte kan je ook de bron- en metadata van alle indicatoren consulteren. De brondata zijn bovendien beschikbaar in Excel-formaat, zodat je zelf met de cijfers aan de slag kan gaan.

Voor meer informatie: https://gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be/